+357 22 667722 / +357 22 667990 cy.hunt.fed@cytanet.com.cy
Home 9 Νέα 9 ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

από | Ιούν 1, 2022 | Νέα

Η FACE (Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για το Κυνήγι και τη Διατήρηση) μαζί με τα μέλη της (37 εθνικές κυνηγετικές ενώσεις σε όλη την Ευρώπη) ξεκίνησαν την «Καμπάνια των Ευρωπαίων Κυνηγών» σε μια διαδικτυακή ενημέρωση τύπου, διαθέσιμη εδώ.

Η εκστρατεία παρέχει μια πλατφόρμα – https://signforhunting.com/ – για να καλέσει τους κύριους θεσμούς χάραξης πολιτικής της Ευρώπης να «συνεργαστούν με κυνηγούς» για το κυνήγι και τη διατήρηση. Περιλαμβάνει μια αναφορά 9 σημείων που απαιτεί την απαραίτητη αλλαγή σε βασικά θέματα που σχετίζονται με το κυνήγι και τη διατήρηση.

Η εκστρατεία ανταποκρίνεται στον αυξανόμενο αριθμό προβλημάτων για τα 7 εκατομμύρια κυνηγούς της Ευρώπης που προέρχονται από τις Βρυξέλλες (βλ. παραδείγματα στις Συχνές ερωτήσεις της εκστρατείας). Στόχος του είναι να αναδείξει και να λύσει αυτά τα προβλήματα, να απομακρυνθεί από μια τάση εύρεσης σφαλμάτων στο κυνήγι και να αναγνωρίσει την αξία του κυνηγιού για τη βιοποικιλότητα και να ενώσει τους πολιτισμούς σε όλη την Ευρώπη. Μιλώντας στην παρουσίαση, ο πρόεδρος του FACE Torbjörn Larsson δήλωσε:

«Αντιμετωπίζουμε άνευ προηγουμένου προκλήσεις, ιδιαίτερα με προτάσεις που συντάσσονται κεκλεισμένων των θυρών για τους κυνηγούς της Ευρώπης. Αυτή η εκστρατεία είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για να καλέσουμε τους φορείς χάραξης πολιτικής των Βρυξελλών να αλλάξουν πορεία και να συνεργαστούν μαζί μας!».

Στη συνέντευξη Τύπου επισημάνθηκε ότι πολλές διεθνείς ΜΚΟ κάνουν συχνά εκστρατείες για θέματα πολιτικής, αυτή είναι η πρώτη του είδους της για τους κυνηγούς της Ευρώπης. Μια εξωστρεφής εκστρατεία επιτρέπει στους κυνηγούς να μιλήσουν και να ακουστούν υπογράφοντας την αναφορά και καταδεικνύει τη σημασία της ευρωπαϊκής χάραξης πολιτικής για το κυνήγι και τη διατήρηση.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ:

Οι εθνικές κυνηγετικές ενώσεις της Ευρώπης θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην προώθηση αυτής της εκστρατείας σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο με κυνηγούς βάσης. Η εκστρατεία θα υποστηρίξει επίσης το έργο των μελών του FACE για την επίτευξη ενός ισχυρότερου μέλλοντος για το κυνήγι και τη διατήρηση. Μιλώντας στην παρουσίαση, ο Γενικός Γραμματέας του FACE, Δρ. David Scallan, δήλωσε:

«Απαιτούνται μεγάλες αποφάσεις και τολμηρή δράση για την επίλυση των προβλημάτων βιοποικιλότητας της Ευρώπης. Οι κυνηγοί της Ευρώπης αποτελούν μέρος της λύσης για την παροχή δράσης στο έδαφος. Αυτό πρέπει να αναγνωριστεί πλήρως στις Βρυξέλλες».

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ:
Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, η καμπάνια θα διαρκέσει 6 μήνες και τα μέλη του FACE, οι συνεργάτες και οι influencers θα είναι ενεργά στα κανάλια επικοινωνίας τους τις επόμενες εβδομάδες. Κατέστη επίσης σαφές ότι θα χρειαστεί μια υβριδική προσέγγιση για τη συγκέντρωση υπογραφών σε επίπεδο βάσης.

Μετά από μια συνεδρία Q&A, ο Πρόεδρος του FACE Torbjörn Larsson ολοκλήρωσε με μια έκκληση για δράση προς τους κυνηγούς:
«Υπογράψτε τώρα για μια Ευρώπη πλούσια σε βιοποικιλότητα με αναγνώριση της σημαντικής συμβολής του κυνηγιού στη διατήρηση, την κοινωνία, την οικονομία και την πολιτιστική κληρονομιά».

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ; Υπογράψτε και μοιραστείτε την αίτηση!

https://signforhunting.com/

https://www.face.eu/2022/05/major-campaign-launched-hunting-conservation-in-europe/
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ
Η φύση της Ευρώπης τα πάει άσχημα, αλλά όχι παντού. Όπου και όποτε μπορούμε, οι κυνηγοί εργάζονται για να εξασφαλίσουν ένα ισχυρό μέλλον, κάνοντας εργασίες διατήρησης καθημερινά σε όλη την Ευρώπη.

Ωστόσο, ορισμένοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εργάζονται ενάντια στο κυνήγι στις Βρυξέλλες. Περιορίζονται άσκοπα σημαντικές κυνηγετικές πρακτικές. Ασκείται πίεση για την αναστολή της διαχείρισης μεγάλων σαρκοφάγων από κυνηγούς σε ορισμένες χώρες, ακόμη και όταν οι κυνηγοί ήταν το κλειδί για την ανάκαμψη των πληθυσμών.

Εάν αυτό πετύχει, τότε η υπόλοιπη Ευρώπη και τα μεγάλα σαρκοφάγα θα υποφέρουν. Το κυνήγι παρουσιάζεται ακόμη και ως μία από τις κύριες απειλές για τη φύση, παρά τις σαφείς ενδείξεις για το αντίθετο.

Υπάρχει μια ενεργή ατζέντα για τον τερματισμό των περισσότερων περιφερειακών πρακτικών κυνηγιού σε όλη την Ευρώπη. Ορισμένοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν προτείνει ακόμη και τον τερματισμό του κυνηγιού (και της αλιείας) στο 10% της γης της ΕΕ.

https://www.youtube.com/watch?v=F-c53CmRxvc&t=6s